Plevoets - Renard: Duurzame conflictoplossingen

COVID-19: Conflicten op de bouwwerf

De huidige COVID-19 crisis heeft een enorme impact op de bouwsector door maatregelen inzake social distancing, vertraagde of ontbrekende leveringen, gebrek aan buitenlandse werknemers, etc.

Lopende bouwprojecten gaan gebukt onder een verminderde efficiëntie op de werf, stijgende kosten en planningswijzigingen waardoor vertragingen ontstaan. Mogelijke schadeclaims loeren dan ook om de hoek.

Het is niet ondenkbeeldig dat één en ander zal leiden tot een toevloed aan gerechtelijke procedures. Hierbij dient men echter voor ogen te houden dat er nog geen duidelijkheid bestaat over de juridische consequenties die uit de COVID-19 crisis zullen volgen.

Een proactieve conflictvermijding biedt in deze uitdagende omstandigheden een valabele oplossing. Zo wordt de vooruitgang van de werf gewaarborgd en kan toekomstige juridische onzekerheid nu reeds worden uitgesloten.

Als onafhankelijke, neutrale erkend bemiddelaar en deskundige kan ik de bouwpartners bijstaan om tijdig rond de tafel te gaan zitten en hen begeleiden naar een duurzame oplossing voor hun conflict via bemiddeling, bindende derdenbeslissing of arbitrage.

Afdrukken
Picture of Bart Plevoets
Bart Plevoets

Burgerlijk ingenieur - deskundige
Erkend bemiddelaar in sociale zaken
Erkend bemiddelaar in burgerlijke & handelszaken

Picture of Kathleen Renard
Kathleen Renard

Master in de rechten - Master in het vennootschapsrecht
Erkend bemiddelaar in familiale zaken (Vermogensrecht)
Erkend bemiddelaar in burgerlijke & handelszaken

Deel dit bericht

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info